AERIEL PERS-03

SHALaNEST

Meditation + Wellness | Yoga Studio

ARTES_A_LOGO_STEEL-BLUE_DOWN.png
ARTES_A_LOGO_YELLOW_DOWN.png
Gradient-01.png

Design Brief

SHALaNEST is an environmental and sustainable architectural design proposal for a yoga studio expansion that belongs to the Vale De Moses Yoga Retreat located in Oleiros in the region of central Portugal.

The brief for the projects was build an additional yoga space facility, as an extend to the current yoga studio. The current yoga practice space (known as a shala) is 55m2, which limits the retreat to host only 18 participants at a time; the new yoga shala will need to have twice the capacity. The current shala is made of wood and glass and floats above the kitchen gardens with stunning views down into the valleys.

The new shala would need to be made of either natural materials or modern energy-efficient ones, suitable to its location in a steep-sloped mountain forest.

 

The main purpose of the yoga house is to inspire guests and to allow them to feel a deep connection with nature and the elements that surround them, while at the same time offering protection from those elements from the heat of the sun in summer, and from the strong winds and rain in winter.

APPOINTMENT: 2020

CLIENT:  PRIVATE

LOCATION:  OLEIROS, PORTUGAL

AREA:  CIRCA 112m²

STATUS:  COMPETITION | R+D

1/1

“SHALaNEST is a declaration of contemporary eco-architecture that the buildings can and should coexist with its natural surroundings.”

1/2
 
ARTES_A_LOGO_STEEL-BLUE.png
ARTES_A_LOGO_YELLOW.png

Back to Portfolio